Totaaloplossing Interieur & Hospitality Horeca, Zorg, HNW


Totaaloplossing Interieur & Hospitality regio Alkmaar

Totaaloplossing Interieur &  Hospitality voor de Horeca, Zorg en Het Nieuwe Werken en maatwerkoplossingen voor particulieren. Interieurstylisten helpen u bij het restylen van een ruimte, een grote verbouwing of nieuwbouw. Want hoe pak je dat nu aan? Grofweg onderscheid je vijf fases bij het ontwerpen en realiseren van een totaaloplossing inzake Interieur & Hospitality of dat nu voor horeca, Zorg, Het Nieuwe Werken of bij u  thuis is. Het is proces waarbij je je de drie onderstaande vragen dient te stellen:

  1. Waar zijn we nu?
  2. Waar willen we naar toe?
  3. Hoe komen we daar?

Totaaloplossing-Interieur: Vijf Stappenplan

1. Inventarisatie : Waar zijn we nu?

■ Als je iets wilt veranderen of verbeteren, moet je eerst bedenken “Wat wil ik veranderen in de huidige situatie? ” Soms is het heel lastig te benoemen wat het dan moet zijn of spelen er tegengestelde belangen in een organisatie of thuis. Dan is het handig voor de mensen die je aan het werk wilt zetten, architecten of  interieur stylisten een inventarisatie te maken van de huidige situatie.

■ Organisatie doelen worden benoemd in de nieuwe situatie zoals:

  • Beter samenwerken van afdelingen of juist meer rust creëren binnen een afdeling,
  • Imago verbetering van het bedrijf,
  • Gastvrije uitstraling,
  • Besparen op Facilitaire kosten etc.

■ Quick scan  Op verzoek voeren specialisten een scan uit. ZienXL huisvest specialisten voor de verschillende scans: Het Nieuwe Werken, Hospitality en Zorgscan. Er wordt dan heel objectief gemeten waar de kansen en uitdagingen liggen binnen de organisatie wat betreft de totaaloplossing Interieur & Hospitality.

2. Inspiratie : Waar gaan we naar toe?

■ Vaak is het moeilijk te omschrijven welke sfeer je klanten/cliënten in een ruimte wilt laten ervaren, warm, gezellig maar de doelmatigheid moet niet uit het oog verloren worden. Een bezoek aan de showroom ZienXL laat je zien wat kleuren in een grote ruimte kunnen doen maar ook geluid, licht en het hergebruik van materialen die effect kunnen hebben op je interieurconcept.
■ Sfeerborden maken duidelijk wat je kunt doen met materialen zoals hout, kunststof, laminaat, geluidsabsorberende behang, brandvertragende gordijnen, goed te reinigen meubelstof, planten, metaal etc.

3. Creatie totaaloplossing Interieur

De creatieve vormgevers van de totaaloplossing Interieur & Hospitality gaan aan de slag met de resultaten van  de vorige stappen: se, inventarisatie, organisatiedoelen, scan en inspiratie. Of het nu gaat om het maken van  een website, imago style, interieurconcept van een horecazaak, keuken, zorginstelling of het ontwerpen van een gebouw er moet een idee geboren worden, en ei gelegd worden.

■ 3-D impressies Het interieurconcept of dat nu voor Het Nieuwe Werken, horeca en zorg wordt verduidelijkt met realistische ontwerptekeningen, lichtplan, materialisatie en moodboard.
■ Voorkalkualtie Indien het voorstel wordt geaccepteerd rijst al snel de vraag, wat gaat die allemaal kosten? ZienXL huisvest veel leveranciers op het gebied van Interieur & Hospitality dus in deze fase kunnen wij snel schakelen en goed communiceren. In de werkplaats denken de interieurbouwers uiteraard goed mee.
De klant in de Het Nieuwe Werken, horeca of Zorg bepaalt zelf hoe uitgebreid hij zijn voorstel wil hebben. Alle marketing tools of alleen interieur.

4. Realisatie: Hoe komen we daar?

■ Planning Uiteraard moet er een planning komen en duidelijk zijn wie wat doet. In deze tijd willen opdrachtgevers dingen zelf doen om geld uit te sparen. Natuurlijk kan dat, maar goed overleg is essentieel.
De interieurbouwers, meubelmakers en stoffeerder gaan aan de slag. De bar, balie of keuken wordt op maat gemaakt, de inbouwkasten krijgen vorm, de stoelen en banken bekleed. Voor de websites de teksten geschreven en de foto;s gemaakt. Iedereen is lekker bezig………..
■ Inhuizen Dit is altijd een spannend moment. Is het geworden wat we, opdrachtgever en ZienXL leveranciers en dienstverleners er van hadden verwacht?
Als je vorige stappen goed zijn genomen zijn er weinig tot geen teleurstellingen en wordt het een prachtig eindproduct of het nu gaat om een gebouw, interieur, website of socail media account. De klant is tevreden.

5. Evaluatie & Onderhoud

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden er daar hoort onderhoud bij van gebouwen, interieurs, stoelen banken en machines. Graag helpen wij, ZienXL leveranciers en dienstverleners, met de juiste keuze van onderhoudsmiddelen of onderhoudsdiensten voor je interieur, website of machine.
Organisaties die Het Nieuwe Werken geïmplementeerd hebben, sfeervolle interieurs gerealiseerd  in de Horeca of de Zorg hebben de totaaloplossing Interieur & Hospitality die zij wensten en zonder zorgen!

ZienXL: Lokatie

ZienXL is een sfeervol Business Centre waar meerdere ondernemers samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL wordt ook gebruikt voor vergaderen, workshops, bedrijfstrainingen of productpresentaties van de allernieuwste keukenapparatuur. De workshop Interieurstyling  is een echte een aanrader voor iedereen die professioneel met het interieur omgaat!

ZienXL Business Centre
”Samenwerken onder één dak”
Smuigelweg 1
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600015

Maak een afspraak 072 7600010  of mail ons!

Interieurconcepten: StaalBaron

Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.