Horeca Interieurconcept Paal 17 ronde tafel
Horeca Interieurconcept Paal 17 bar
Horeca Interieurconcept Paal 17 barbank
Horeca Interieurconcept Paal 17 bar
Horeca Interieurconcept Paal 17 half hoge bartafels
Horeca Interieurconcept Paal 17 bar kassameubel
Horeca Interieurconcept Paal 17 barbank
Horeca Interieurconcept Paal 17 bar
Horeca Interieurconcept Paal 17 bar
Horeca Interieurconcept Paal 17 vergaderzaal
Horeca Interieurconcept Paal 17 barzteigerpijp

Horeca Interieurconcept Paal17


Horeca interieurconcept Paal17 op het waddeneiland Texel is gebaseerd op de stoere stamtafel Balk die Mark en Corina Röpke gezien hadden op de Horecava 2011. Mark en Corina Röpke, de opdrachtgevers, hebben zich verder laten inspireren in de showroom ZienXL waarna Mariëtte Dekker opdracht kreeg voor het maken van een horeca interieurconcept voor het horeca interieur inclusief ontwerp restaurant, kleurenschema, lichtontwerp, barontwerp en barbouw realisatie, het leveren van horecameubilair, inrichting toiletten en de professionele horeca keuken.

Horeca interieurconcept Paal17: uitgangspunten

 • Het restaurant is ruim en uiteraard gericht op de zee. Een aantal bestaande meubels moeten terug geplaatst worden, zoals de tafel met haard en de bijbehorende banken. Tevens dienen een aantal leestafels en decoratieve kasten terug geplaatst te worden vanwege de styling, die in professionele handen van Corina Röpke ligt. Voor de rest is de opdracht voor het horeca interieurconcept Paal17 vrij.
 • De doelgroep van het horecaconcept van Paal17 zijn alle strandbezoekers van het waddeneiland Texel gedurende het hele jaar. Iedereen, jong en oud, moet zich er prettig, welkom en op zijn gemak voelen.
 • Met mooi weer is het aantal bezoekers aan een strandtent natuurlijk veel meer dan tijdens slecht weer. In beiden situatie moet de bar goed werken en de strandtent gezellig zijn.
 • Materialen moeten sterk zijn en een authentieke uitstraling hebben: echt hout, mooie linnen-achtige qua textuur stoffen, die heel  goed te reinigen zijn voor de barbanken, stoelen en krukken.
 • Op de eerste verdieping is een zaal met balkon op zee. Dit moet een echte verrassing zijn qua sfeer voor de gasten. Het horeca interieurconcept Paal17 voorziet er in dat de tafels en stoelen uitwisselbaar zijn maar toch verschillend.
 • De professionele bedrijfskeuken is heel erg ruim, Mark is kok, dat betekent altijd een ruime horeca keuken! De capaciteit van de horeca keuken moet groot genoeg zijn voor de naburige strandtent Zomers.
 • De lievelingskleur van Corina is turquoise en het zou mooi zijn als deze kleur terug komt in het interieur, geen eis.

Horeca interieurconcept Paal17: uitgangspunten

Horeca interieurconcept Paal17: oplossing

 • De indeling van het restaurant is zo gemaakt in het horeca interieurconcept Paal17, dat Mark snel kan schakelen als het mooi weer is, stoelen erbij kan zetten of weghalen als het slecht weer is. De tafels zijn uitwisselbaar. Omdat de ruimte groot is, en dus ongezellig kan lijken is er een duidelijke tweedeling gemaakt zodat als het niet zo druk is, bij slecht weer, het er toch gezellig uitziet, de mensen mogen dan alleen voor de bank zitten en lijkt het dus snel vol.
 • De doelgroep, alle strandbezoekers van het waddeneiland Texel, is een uitdaging. Het moet uiteraard sfeervol zijn maar kinderen, honden, groepen of juiste enkele wandelaars moeten zich bij Paal17 welkom voelen. Er is gekozen voor een kleurige, authentieke uitstraling versterkt door natuurlijke materialen waarbij de lievelingskleur van de opdrachtgeefster Corina Röpke inspiratie bron is geweest: turquoise. Dit is de basis van het horeca interieurconcept Paal17.
 • De eikenhouten bar met betonlook bar is het gastvrije centrum van deze strandtent. De uitgiften balies zijn groot en ruim, de achterkast van massief eikenhout strak en logisch qua indeling, de bar heeft elementen van de inspiratiebron stamtafel Balk. Dit is meegenomen in het barconcept en barbouw.
 • De verrijdbare barbank afgewerkt met linnenachtige meubelstof, echt heel erg goed reinigbaar en verdeeld de het restaurant optisch in 2 gedeelten.
 • De meubelstof is reinigbaar met chloor en dus uitermate geschikt voor dit horeca interieurconcept Paal17.
 • De barkrukken zijn voorzien van NOSAG veren voor extra zitcomfort. Door NOSAG veren blijft het kunstleder langer gespannen en gaat dus langer mee. Bij aanschaf duurder maar in gebruik veel goedkoper.

Het was een heel leuk interieurproject om aan te werken samen met Corina en Mark Röpke, de opdrachtgevers. De uitdaging was een gastvrij en gezellig interieur te maken in de strandtent, dat heel toegankelijk is, warm en sfeervol en gastvrij! Kortom anders dan andere strandtenten en uiteraard gemakkelijk in gebruik voor de bediening. Bovendien heeft deze strandtent als enige op Texel 2 verdiepingen, op de eerste verdieping een feestzaal met warm en modern interieur.

Vanaf de Horecava in 2011 hebben wij aan het ontwerp gewerkt en gerealiseerd in 3 maanden in voorjaar 2012. ZienXL leveranciers zijn heel trots op de fijne samenwerking met Mark en Corina Röpke en het sfeervolle horeca InterieurconceptPaal17.

Wil jij ook zo’n mooie, succesvolle strandtent? Bel ZienXL 072-7600015 of mail ZienXL

Project : Horeca interieur concept Paal17 Texel

Opdracht Interieurconcept StaalBaron BV
Horecakeuken Schoondergang
Creatief ontwerp StaalBaron B.V. Mariëtte Dekker
Barontwerp & realisatie StaalBaron BV Marëtte Dekker
ZienXL leveranciers Horecameubilair Mariëtte Dekker
Raambekleding Pastor & Van Stralen
Interieurbouw Bimmerman BV