2011 Event : Schagen On Wheels


22-06-2011 Elk jaar organiseert de Lions club Schagen de fietstocht ”Schagen on Wheels”. Dit jaar zal deze plaats vinden op zondag 26 juni.
De fietstocht voert u dit jaar vanaf (het Slot) Schagen, via Haringhuizen naar Nieuwe Niedorp. Vervolgens fietst U via Oude Niedorp, ’t Noord, Waarland, en Dirkshorn weer terug naar Schagen.
De totale afstand is iets minder dan 35 kilometer.
Het is aan te raden tussen 11.00 en 14.00 uur te starten bij Slot Schagen. Uiteraard kunt U ook aan de fietstocht beginnen bij de diverse stempelposten langs de route.

Schagen on Wheels is geen prestatietocht maar een leuke fietstocht voor het hele gezin, waarbij U onderweg frisdrank, koek en versnaperingen krijgt aangeboden. Langs de route is ook van alles te zien: kunstenaars die hun werk exposeren, sommige bedrijven zijn open, zo mogelijk zijn er ook (sport) demonstraties.

De opbrengst van het inschrijfgeld wordt, net als voorgaande jaren, aan een goed doel geschonken. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Tandheelkunde Kenia. Deze stichting verstrekt gratis tandheelkundige hulp op scholen in Kenia, op plaatsen waar dat anders niet zou gebeuren. Tandartsen uit Dirkshorn en Tuitjenhorn nemen vaak deel aan deze projecten, zodat we precies weten waaraan de opbrengst ten goede komt.

Meer informatie over de stichting kunt u vinden op de website: www.tandheelkundekenia.nl. En kijkt u dan ook eens op de website van Schagen on Wheels: www.SOW.nl. Daarnaast kunt U via Twitter op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen.