Sfeervol zorg interieurconcept Weijerstaete bibliotheek
Sfeervol zorg interieurconcept Weijerstaete binnenterras
Sfeervol zorg interieurconcept Weijerstaete bibliotheek

2012 Sfeervol Zorginterieurconcept : Weijerstaete


2012 Sfeervol Zorginterieurconcept Weijerstaete vernieuwd. Begin 2012 hebben wij in samenwerking met Dutch Concepts volgens een prachtig interieurconcept Planetree het mooi vormgegeven verzorgingshuis Weijerstaete te Boxmeer ingericht met leveranciers van ZienXL waaronder Staalbaron, projectinrichter van zorgmeubilair.

Sfeervol Zorginterieurconcept Weijerstaete: uitgangspunten

  • Weijerstaete is ingericht volgens het zorginterieurconcept Planetree: een holistisch zorgconcept waarbij mens centraal staat in plaats van de zorgverlener. Zowel de mens in rol van cliënt, verzorger, familie en leidinggevenden.
  • Het mensgerichte Planetree zorgconcept omvat ook inzichten over architectuur, het belang van voedzaam voedsel, het kracht geven door informatie en educatie, het belang van familie, vrienden en ondersteunende netwerken, de kracht van spiritualiteit en menselijke aanraking.
  • Deze benadering heeft ook gevolgen voor de architectuur van verzorgingsinstelling Weijerstaete en het binnenklimaat: zorginterieurconcept Weijerstaete. In het kort wordt de sfeer omschreven als huis, tuin en keuken ethetiek met een heel warm thuisgevoel. Het zorginterieurconcept Weijerstaete creëert een huiselijke omgeving waarin de beweeglijkheid van de cliënten wordt gestimuleerd en de cliënt een gevoel geeft van “veilig onderkomen”.
  • Het zorginterieurconcept Weijerstaete volgens de principes van Planetree geeft cliënten en familie de ruimte om alleen te zijn of om deel te nemen aan sociale activiteiten die kunnen plaatsvinden in bibliotheken, woonkamers, activiteitenkamers, kapellen of tuinen.
  • Comfortabele ruimtes en accomodaties zijn aanwezig voor familie om te overnachten.
  • De opdrachtgever Pantein wilde graag voor haar bewoners het buitenklimaat naar binnen halen: veel natuurlijk materialen zijn gebruikt, Cradle to Cradle producten op de vloeren zoals combinaties van Tarkett vloeren, tuinen van kunstplanten gecombineerd met echte planten, waarbij de lampen Hope de rol toebedeeld krijgen van zonnetjes.
  • Binnentuinen, fonteinen, aquariums en waterpartijen zijn in het sfeervolle zorginterieurconcept Weijerstaete opgenomen om de ontspannende, stimulerende en meditatieve aspecten van de natuur te verbinden.
  • Het zorgmeubilair waaronder de zorgstoelen zijn speciaal ontworpen voor senioren mensen en geven een fleurig accent in de ruimten, alsof het bloemen zijn. Uiteraard hebben de banken een verhoogde zitting om het opstaan te vergemakkelijken en zijn de meubelstoffen brand-urine en schimmelwerend voor langdurig gebruik speciaal voor zorgmeubilair en zeer goed te reinigen.
  • Binnen het huiselijke, sfeervolle zorginterieurconcept Weijerstaete zijn welzijnsbevorderende ruimten voor het personeel: dokters, verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel is net zo belangrijk. Medewerkers worden sterk beïnvloed door hun omgeving: het is lastig cliënten te laten genezen in ongastvrije, koude, onpersoonlijke behandelkamers en overlegkamers. Zitkamers en rustgevende ruimtes zijn voor medewerkers net zo belangrijk om voor hen ook een welzijnsbevorderende omgeving te creëren, hetgeen tot minder ziekteverzuim leidt.

Het is een hele sfeervolle inrichting geworden en de bewoners en verzorgers ervaren de ruimten als zeer prettig.

Kijk voor het schitterende resultaat op de website van Weijerstaete. ZienXL leveranciers realiseren dit Sfeervolle zorginterieur Weijerstaete voor zorgorganisatie Pantein.
Wil jij ook zo’n mooi zorginterieurconcept volgens de principes van Planetree? Bel ZienXL 072-7600015 of mail ZienXL

Project: Sfeervol Zorginterieurconcept: Weijerstaete

 Opdrachtgever  Pantein  Zorgconcept
 Creatief ontwerp  Dutch Concepts  Planetree
 Projectleiding  Dutch Concepts  Planetree
 Projectleiding ZorgInterieur  StaalBaron BV  Mariëtte Dekker
 Zorgmeubilair  StaalBaron BV  Mariëtte Dekker
 Verlichting  StaalBaron BV  Mariëtte Dekker