ZienXL MVO
ZienXL MVO People Samenwerken onder één dak
ZienXL MVO Profit Leverancierskeuze
ZienXL MVO People Samenwerken onder één dak!
ZienXL MVO Planet Duurzaam onderhouden
ZienXL MVO Planet Duurzaam ondernemen
ZienXL MVO Profit Leveranciers keuze
ZienXL MVO Planet Duurzaam ondernemen
ZienXL MVO Profit leveranciers keuze Minca van Mossel
ZienXL MVO Profit leverancierskeuze Puro Koffie

ZienXL MVO


MVO: het begrip algemeen

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In de klassieke economie gaan de economen ervan uit dat marktwerking het beste is voor alle partijen(stakeholders): ondernemers, consumenten, productontwikkeling, milieu enz. enz. De ondernemer heeft als doelstelling met een minimale inspanning, inzet van arbeid en kapitaal, een maximale winst behalen. De markt, concurrentie, zal zichzelf corrigeren als de ondernemer slechte producten maakt, want dan worden deze minder goede productne niet verkocht en daalt de winst als logisch gevolg. Dit is het basis principe van het kapitalisme.
In de jaren 70 van de vorige eeuw werd voor het eerst duidelijk, gesignaleerd door de Club van Rome, dat kapitalisme ook een keerzijde heeft  omdat niet alle waarden benoemd worden in dit verouderde economische model. Bovendien is niet alles in geld uit te drukken zoals belasting van het milieu, werkplezier, scholing, sponsoring, esthetica etc. Er werd gewerkt aan een nieuw economisch model waarbij maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen wel een kernwaarde is: MVO betrokkenheid bij personeel, belasting van het milieu, duurzaam ondernemen, plezier in het werk: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

ZienXL MVO: 3P’s, People, Planet, Profit 

Het MVO  is een vorm van ondernemen met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet) en  gericht op economische prestaties (profit)de triple-P-benadering. De internationale richtlijn voor MVO is  ISO 26000. Deze ISO normering wordt voor al gebruikt bij grote ondernemingen.
Voor het MKB wordt MVO vaak aangeduid als Duurzaam Ondernemen :”Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie”

ZienXL MVO: People, Samenwerken onder één dak!

De kernwaarden van ZienXL zijn als volgt omschreven:

 • Samen zijn wij meer dan de som der delen,
 • (Kennis) delen gaat voor vermenigvuldigen,
 • Authenticiteit van mens en materialen, duurzaamheid, respect voor de natuur.

Dit zijn uiteraard prachtige doelstellingen maar hoe geef je inhoud aan deze strategische begrippen als het gaat om  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? ZienXL heeft MVO ingevuld door onderstaande zienswijzen:

 • ZienXL Samenwerken onder één dak! hecht heel veel waarde aan samenwerken tussen de ZienXL ondernemers bij het inrichten van interieurprojecten voor de Horeca, Zorg, Het bedrijfsleven alsmede interieur maatwerkoplossingen voor particulieren.
 • ZienXL ondernemers genieten van elkaars gezelschap tijdens de dagelijkse koffiepauze, lunches, kroketjes op vrijdag en gelegenheid borreltjes.
 • ZienXL ondernemers krijgen de gelegenheid om gebruik te maken van de representatieve uitstraling van het gebouw ZienXL als marketing instrument. De professionele Business Lounges overtuigen potentiële klanten eerder. Zowel grote  ZienXL ondernemers als de ZZP’ers, wij hen liever kenniswerkers, maken gebruik van de vergaderruimten en workshopruimten.
 • ZienXL heeft voor de kleine ondernemers, professionele kenniswerkers, het FleXL strippenkaart systeem opgezet of je boekt eenvoudig via Deskbookers.nl.
 • ZienXL biedt elke ondernemer de mogelijkheid gebruik te maken van  het sfeervolle  gebouw ZienXL en de samenwerking tussen de ZienXL ondernemers.
 • ZienXL werkt nauw samen met Horizon College in Heerhugowaard en Hout- en Meubilerings College in Amsterdam. Stagiaires van diverse opleidingen kunnen bij ZienXL ondernemers kennis en ervaring opdoen: stylisten, meubelmakers, meubelontwerpers, 3-D vormgevers etc.

ZienXL MVO: Planet 

 • ZienXL is een authentiek gebouw met oorspronkelijke, Westfriese maten. De goothoogte van het hooihuis is hoger dan de goothoogte omschreven in het bouwbesluit, het dak heeft originele schoongemaakte, Westfriese dakpannetjes, de boeidelen zijn gekleurd in een oude witte kleur en de buitenkant van het gebouw is gepotdekseld en afgewerkt met een look-a-like, milieuvriendelijke zwarte teer. Een afwerking die vroeger veel werd toegepast met boerenschuren.
 • ZienXL heeft een interieur met alleen maar milieu vriendelijke interieurelementen: oude gele steentjes, oud-Hollandse tegeltjes, metaal, houtkachels waar afvalhout in wordt gestookt, Cradle-to-Cradle vloerbedekking van Desso en Forbo, Cradle-to-Cradle bureaustoelen, milieu vriendelijke lakken en verven………
 • ZienXL schenkt Puro koffie: op elk pakje Puro Fairtrade Coffee prijkt het Max Havelaar-keurmerk voor eerlijke handel. Purokoffie is van A tot Z geteeld, geoogst en verwerkt volgens de internationale richtlijnen van Fairtrade-Max Havelaar. De catering wordt gedaan door Minca’s Kookkunst op maat, een MVO onderneming.
 • ZienXL verwerkt haar afval uiteraard gescheiden op een milieu vriendelijke manier.

ZienXL MVO: Profit

Peter Helsloot heeft met heel veel passie en liefde het gebouw ZienXL ontworpen en gerealiseerd. Dat voel je als je binnenkomt, het interieur sluit als een warme deken om je heen. De prachtige materialen en afwerkingen geven je een goed en prettig gevoel. Maar dit kost natuurlijk wel heel veel centjes. Alle ZienXL ondernemers dragen hun steentje bij en  doen een bijdrage middels een huurbijdrage of/en een bijdrage in de facilitaire kosten. Op deze manier kunnen wij het gebouw ZienXL en de website ZienXL onderhouden.

ZienXl Business Centre is gelegen aan de kruising van de provinciale wegen N241/N242 op het vierlanden punt tussen de gemeenten Hollands Kroon, gemeente Schagen, gemeente Langedijk, gemeente Heerhugowaard. Er is een goede verbinding met de bus vanaf station Heerhugowaard. De bus vertrekt 2 maal in het uur van dit station en stopt 100 m voor het gebouw ZienXL. Tevens zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen.

ZienXL Business Centre
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600010