ZienXL Projectinrichting en maatwerk meubilair
ZienXL Barbank in het midden plaatsen tussen kolommen
ZienXL Projectinrichting door StaalBaron

2013 : GP Groot introduceert Het Nieuwe Werken in Alkmaar


2013: GP Groot introduceert Het Nieuwe Werken in Alkmaar met de inrichting van het nieuwe kantoor: bedrijfsrestaurant wordt Meeting Point. GP Groot onderscheidt zich al sinds 1917 door dynamisch ondernemerschap: in het nieuwe kantoor van GP Groot kreeg Mariëtte Dekker de vrije hand  voor het ontwerp en het inrichten van het bedrijfsrestaurant dat voor alle 700 medewerkers een fijne, gezellige plek moet zijn voor de veelzijdige, gezonde onderneming GP Groot die actief is in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en energie, en infra en engineering.

Het Nieuwe Werken Interieurconcept: GP Groot

De directie van GP Groot introduceerde Het Nieuwe Werken in Alkmaar omdat het voor haar medewerkers graag een gezellige, warme bedrijfskantine, waarin iedereen zich prettig en op zijn gemak voelt: directie, medewerkers, chauffeurs van leveranciers en zusterbedrijven. Ook de medewerkers van het zusterbedrijf Sortiva moeten zich er thuis voelen.

 • Chauffeurs kunnen er op elk ogenblik van de dag een bakkie doen,
 • ook ’s morgens om 5 uur zonder je er verlaten te voelen in de ruimte
 • Medewerkers kunnen er gasten ontvangen
 • Bedrijfsrestaurant in plaats van kantine : Lunch mogelijkheden zijn optimaal
 • Geluidsabsorptie door plafondverlaging en lampen
 • De kleuren rood en geel van het logo mogen terugkomen.

Mark Masteling, facilitair manager, kwam met deze opdracht in de showroom van ZienXL terecht.

De oplossing Meeting Point: GP Groot

 • De ruimte gereserveerd voor het bedrijfsrestaurant ligt op het zuiden, veel licht, en is zeer ruim. Het licht wordt getemperd door mooie jalouzieën en prachtige vitrage uiteraard brandvertragend.
 • De wanden van de raamkozijnen worden zachtgrijs geverfd om het ongezellige wit te verzachten. Op de achterwand wordt het rood herhaalt wat gebruikt wordt in de pantry.
 • Transparant, dubbele zwarte lampenkappen geven een moderne verdeling van het licht en helpen mee met geluidsabsorptie.
 • Tussen de kolommen, midden in de ruimte, wordt een grote, verrijdbare dubbele barbank geplaatst met rood accenten. De ruimte wordt meteen optisch kleiner.
 • Stoere tafels met warme, bruine kleuraccenten zorgen voor een gezellige sfeer. De stoelen in 2 kleuren : bruin voor het café gevoel en grijs voor de moderne touch, geven een indirecte sfeer. De half hoge tafel maakt het geheel af.
 • Iedereen maakt gebruik van de mooie ruimten: echte, multifunctionele ontmoeting plaats of een Meeting Point volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Kortom een geslaagde invoering van één van de aspecten van Het Nieuwe Werken met Meeting Point bij GP Groot in Alkmaar.

Kijk voor het schitterende resultaat op de website van GP Groot, beiden ingericht naar het ontwerp van Mariëtte Dekker.
ZienXL leveranciers realiseren dit Sfeervolle Horecaconcept Restylen Bar Brasserie 1718.
Wil jij ook zo’n mooie MeetingPoint? Bel ZienXL 072-7600015 of mail ZienXL

Project :

Opdracht Nieuwbouw Meeting Point
Creatief Ontwerp StaalBaron BV Mariëtte Dekker
3D Ontwerp StaalBaron BV Mariëtte Dekker
Projectleiding StaalBaron BV Mariëtte Dekker
Leveranciers StaalBaron BV stoelen, barkrukken, banken, lampenkappen
Meubelmaker StaalBaron BV Lykele Projectinrichting